torsdag, januari 31, 2008

Skåne resa

I lördags var det tänkt att vi skulle starta tidigt och vara nere i Skåne på eftermiddagen så att hundarna kunde rusa av sig all överskotts energi. Nu blev det djursjukhuset med Disco och nedfärd i ett rätt så domnat tillstånd. Vi var nere typ åtta på kvällen. Känndes skönt att åka ifrån minnen av spyor och vetrinärer även om vi blev super duper bra omhändertagna på KC. De glada minnena av Disco bara bubblade upp i huvudet på väg ner. Måste bara dra några...

Vår lydnadskarriär var kort men dock så vann vi vår avslutningstävling på en kurs... bland Schäfrar, Labradorer och Rottweilers!! Snacka om att de gav en avundsjuka blickar när en liten skit hund till terrier vann!!

Agility karriären startade nästan samtidigt som lydnadsträningen. Här kom vi väldigt mycket längre tills han skadade sig när han sprang in i en altanstolpe vid lek med Isop höst 00. Vi ledde faktiskt SM i lag 00 men diskade ut oss (NERVER) Discos diskning var när vi hade tre hinder kvar och han tar ett blindhinder... Jag kallar och ser Disco satsa på blindhindret och kollar bakåt över hindret och undrar vart han ska ta vägen härnäst. Kunde bara skratta för resten av banan hade gått så jävla bra!!

Disco har även varit besatt i röda jackor. Mamma bar ofta sådana och han kunde under ett lopp helt enkelt dra iväg efter en röd jacka för att kolla om det var mamma... Missade ett cert för han skulle kolla efter mamma. Han klev åt sidan för hinderstödet tod ivägen, kollade "ja där är hon" går tillbaka och tar hindret...

Ett annat minne är när vi sitter hos Annelis familj på en julafton och min bror har fått en bilbana. Disco satsar på att ta bilarna som susar förbi men det går lite snabbt. Efter en stunds planerande så kastar han sig fram och hugger tag i en GRAN som är dekoration vid sidan!!

Små saker fastnar helt enkelt!!

Skåneresan var som den brukar, mycket man ska hinna med på micro tid! Men en lunch hos pappa och Ewa blev det, fika med Rosa, Sara och hennes Melvin (jack russel), födelsedags kalas för min bror som fyllde 30 bast, besök hos farmor och farfar (var tvungen att visa Drago köttbullekylen..), fika/mat med min gamla dagis polare Eva och hennes kille Michell + Evas chow chow Olivia och till sist promenader i skogen!! Drago har skött sig exemplariskt och alla har fallit som furor för den lilla sparven! Menot (mammas border) var väl inte överlycklig att dela lägenhet med brunråttan... det räckte med att han kom in så fick han veta sin plats!! Drago fjäskade på avstånd efter :,)

Nu ska jag bädda ner mig i soffan för Maja (brors dotter) har varit så vänlig att dela med sig med av baselusker!! Snäll unge med MEGA energi som sprutar ut ur både munnen och öronen. Snackar som en besatt fast hon blir två i maj och man fattar vad hon vill!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Maja pratar som bara den om "stora-vovven-drago". Det har blivit många tuggor mat för honom de senaste dagarna. Ni måste skicka ett foto på honom som vi kan sätta upp på kylskåpet, där hon har alla sina andra älsklingar!

Anonym sa...

Tråkigt med Disco! Tänker på er!
Klart vi ska ut och tävla ihop! Jag spanar lite på den 19:e april i västerås... och Österby 24 maj sen worl dog show då... det är väl dem jag kollat på! Sen lydnad och bruks... har jag inte kollat mer än på klubbens tävlingar... tänkte väl appellen i höst och kanske nån lydnad får se om hon är redo!
Träning nån dag/kväll? Är träningen igång på onsdagar på KBK?