måndag, november 19, 2007

Måndag igen...

...och naturligt vis skiner solen över Uppsalas nejder!! Sedan har vi ju det att när man väl slutar jobba så är det MÖRKT!! Det är bättre i Skåneland!!
Helgen avlöpte annars super! Kanske lite för lite sovmorgon men man ska ju inte vara för kinkig...

Helgen började redan fredag kväll med besök både hos Matilda och Pia. Matilda var på resandes fot och där sa vi bara hej och ett uppvis av Dragoz. Hos Pia fick vi nästan inte gå iväg!! Pia har Leagårdens Dida som Dragoz fick stifta bekantskap med. Lite läskig var hon allt men det gick över. Sin vana trogen är han helt orörd för nya miljöer så glatt spatserade han in och tvärstannade när Dida sa "Kom igen så leker vi!!". Då var det bättre att vara bland mattes ben tills tanten lugnat ner sig. Sedan var det full rulle! Även några hjärnceller fick sätta livet till då han fick en telefon i huvudet av gammal model med sladd... Nu kan man ju tänka sig att han blev lite spak av telefonen men inte då... det var bara att fortsätta leka! Sådana takter vill vi se!!

På lördagen var vi ute hos syrran Piri. Lite träning i kontakt, sitt, ligg och gå förbi utan att leka alternativt äta diverse bajs. Båda små skötte sig bra. Sedan blev det lek och att hälsa på Ronja "the rottweiler". Troligt vis är Ronja ganska nöjd att bara ha en vappis i huset och väldigt lättad när Dragoz åkte igen!! Bilder finns på Marias hemsida www.fondelius.net/ om ni nu vill se på två bedorande små kelpar och en rottis!!

Naturligt vis fick matte väldigt dåligt samvete för Roy som fick vara hemma så det blev en långpromemnad med allergi Maria för att prata lite skit. Per och Per (Marias Per) var hemma och spelade Tv-spel kombinerat med valpvakt. Disco var hemma och sov så gott i lådan.

Söndagen börjades faktiskt med SOVMORGON till hela 7.00. Då gick jag upp för att rasta valp och sätta mat. Sedan gick vi och lade oss igen. Drago bitandes antingen på mattes fingra, i täcket eller på dofsan som stratekgiskt ligger vid sängen. Efter en timme var jag redo att kasta in handuken och faktist gå upp men då så SOMNADE han om och vi fick en hel timme till :,) Snacka om att man har tur ibland!!

En runda i skogen, en fika hos Ulli och Schotte för att gossa lite med Ottilia och agility var på dagsprogrammet. Roy var helt lyrisk när bara han fick följa med och göra något roligt. Bäst var nog när han fick sitta i mattes knä och få masage mellan banhoppningarna. Sedan var han trött och naturligt vis hade Dragoz fått energipålagringar i själen!! Ska bli skönt när man kan ta med båda hundarna i bilen och att de inte fryser häcken av sig när man tränar lydnad/agility/bruks!! Av någon konstig anlednig uppskattar inte Disco lydnadsträning eller sitta i bilen och vänta...föredrar att vara hemma och sova alt. gå små prommenader i sin egna takt...

1 kommentar:

Anonym sa...

Full rulle hela helgen - som det bör vara! Bara det är roliga saker, alltså...