torsdag, november 15, 2007

Gårdagends goda gärning!

Var på klubben igår på valpkursen... Det går vilt till med Dragoz då han har NOLL koncentrationsförmåga!! Men det kommer väl... Han är ju bara 13 veckor och yngst i gruppen. Vi skulle göra inkallning genom en ring igår. Alla hundar sköter sig exemplariskt förutom Brunråttan! Springer som en riktig kelp mot matte, säger HEJ-HEJDÅ!! Gör en snygg U-sväng och mot den lilla cavaljeren!! Matte kastar sig efter kopplet men för sent... Då var det bara och hämta odågan. Pratade lite med Lena (instruktören) om att alla mina tre bordrar tillsammans var lättare än denna lilla lusen!! Lugnande säger hon att "Han kommer att bli bra....bara du tränar på koncentrationsförmågan...Kelpar ÄR livliga!"

Samtidigt som vi står och småpratar och kollar på de mera exemplariska valparna som faktiskt har en viss koncentration på matte/husse så blir en annan valp som var på Knivsta för första gången påpucklad av en Rottweiler. Lena ser att det inte går rätt till och traskar dit för att stoppa spektaklet. När hon kommit fram sliter sig valpen och springer mot parkeringen i panik... Jag som står och ser vad som händer på håll får fart och genskjuter valpens flyktväg, sätter mig på huk med utsträckta armar och agerar trygghet... Det lilla pyret var helt förskräckt men hade vett att krypa upp i famnen tills husse kom. Valpen fick sedan vara med och hälsa på andra valpar och vuxna snälla hundar och de verkar inte som om den fick några men. Det enda som blev efter rottisen var ett ytligt sår på benet som ska inspekteras av vetrinär idag. Som det kan gå...

Annars så börjar Per få klämm på hur man gör... Lena tjatar lite på honom och jag står och nickar brevid... Vill inte klaga för mycket på honom för husfridens skull!! Lite blir det ju men då berömmer jag ofta efter...Nästan som att träna Drgoz :,)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du har väl fått lite träning i hur man handskas med män som tränar hund efter att ha hängt med din far & Maya på valpkurs ;)
Ewa

Anonym sa...

Heeej! Ska vi ses på lördag!! Det vore kul! Kanske ringas imorrn kväll eller nått?!
Att det skulle vara en "livsfarlig" rottis som skulle äta valp då... trist...
Höööres!

Anonym sa...

Inte du heller...fy på er!!!! :p