torsdag, december 13, 2007

Sista gången på valpkursen

Då har Per/vi genomgått valpkurs med busen Dragoz. När vi började var det mycket annat som surrade i hjärnan men det blev bättre och bättre för var gång. Igår uppförde han sig exemplariskt och faktiskt hade koncentrationen mera på oss än på hundarna omkring. Han gjorde även konstycket att komma UTAN att sticka iväg till de mycket roligare hundarna! Det finns hopp...
Vi hade fått i uppdrag att lära in en konst som vi sedan skulle visa. Matte luskade ut rätt snabbt att något avancerat var inget att tänka på. Slalom mellan benen med gott godis som ledande faktor fick det bli och naturligt vi så klarade han det med bravur :,)

En sak som var annorlunda med gårdagens träning var att jag tränat med klicker hemma på toa och nu var "klicket" ute på planen. Jag tror att det hade en stor inverkan på hur han bettede sig med koncentrationen för när vi var passiva så började han tänka så att det knakade... han satt, låg och stog om vart annat för att få ett "klick" och en gotta! MYCKET roligt att se då han absolut inte varit koncentrerad för fem ören innan på plan. Om man slår ihop alla de andra gångernas koncentration så var gårdagens koncentration MYCKET högre än alla de andra tillsammans!! Lydnadschampion here I come!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur har Pär upplevt kursen då? Har han fått gå eller har du tagit över :)

Som sagt, minst lydnadschampion, eller?

Anonym sa...

Ja klicker är kanon ibland :) När kommer första tävlingen då?? 10 månader va?
Anonyma Jill

Anonym sa...

Glöm inte brukschampionatet. ;-)