söndag, december 09, 2007

Agility och klicker

Var och hade kvalitetstid med Roy. Alltså blev det agility i Lagga ridhus. Vi var dåliga förra helgen så det var lite mera sprutt i Roy än vad som är hanterbart... Basketgrisen fanns i väskan på läktaren och den hade han ett enormt behov av just idag. Så när banan gick mot utgången FLÖG han iväg och gick nätt och jämt att få stopp på. Roligt hade han ialla fall :,) På träningen var även Tilda med matte och vi diskuterade klickertränig och hur hon hade gjort.
Hemmmm...Jag måste ge mig själv en knäpp på näsan som inte tänkte på att man skulle belöna de små grejorna först typ titta åt vänser, KLICK -> Gotta... SÅÅÅ när det var dags för kvällsmålet för Drago så tog jag hälften av kulorna och låste in oss på toa för att klicka lite. TÄNKA SIG att hans små hjärnceller jobbade tillsammans och han egentligen är en riktigt klok hund med en något pantad matte!! Jag bestämde att det var ligg vi skulle koncentrera oss på och tjo så snabbt det gick när han väl fattade galoppen :,) Nu har vi tränat ligg innan och han lägger sig ner så snabbt det tar lite tid att få fram gottan till sittet så det var rätt så naturligt för honom att lägga sig ner. Det är tydligen en lättlärd ras bara man börjar från början!! Det ska nog bli fason på matte också...hon är ju ändå en doktorand!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ett tips; klickerklok-siten i all ära men det finns en bra bok som heter Klickerträning för hund som är skriven av Canis-folket. Finns att köpa på Canis.se. Riktigt bra, och tar allt från grunden.