tisdag, oktober 14, 2008

Braigheter, Katter och Tråkigheter...

Nu börjar det verka som om Roys mage har komit på bättre tankar och börjat producera fast bajs igen. JIPPI!! En hel natt med sömn är väldigt mycket bättre än en natt brutalt väckt av en mycket akut nödig terrier! Trots detta är det Drago som får vara inhoppare på agilityn idag. Vill att Roy blir toppad i energi innan vi börjar träna igen. Just nu är han på fisk och ris + några få kulor och det kan inte vara det bästa när man ska ge järnet på plan.

Istället för tävling i helgen blev det katter, katter och åter katter!! Inte vilka katter som helst utan Maine Coon katter (de stora bjässarna!). Lite sugen blev man allt på en katt men det får bli när vi har hus så att inföslen av katten blir lyckad. Roy är väldigt förtjust i katter som springer så avspärrningar behövs. I den lägeheten vi har nu kan man bara stänga av sovrumet och där är man ju inte så ofta. Lisa fick ialla fall hem två katter. En på tolv veckor "Miss Alabama" och en på 10 månader "Taramdi". HUR SÖTA SOM HELST!! måste jag säga! Dessa två flickor ska lägga grunden till Lisas pappas uppfödning på Island och får vara hos Lisa tills hjärta och höfter är kollade vid ett års ålder. Taramdi var hundvan medan Alabama är det inte och något nervös för tillfället när Tyr vill hälsa. Missan, Lisas systers katt, som även hon ska över till Island, är väl inte så glad i att ha två huliganer hemma. Men allt går enligt Lisas utsago bra och de ska nog snart bli söta vänner hela gänget!

Nu till tråkigheterna. Lilla Bamse har fått slänga in handuken nästan 13 år gammal. Bamse var familjehund, av rasen Chihuahua, när Per bodde hemma och en riktigt liten tuff rackare. På gamla dagar fick han hjärtfel som satte stopp för vildare aktiviteter. Detta var en hund som bla. trackade Disco i tre timmar tills Disco sa att nu får det vara och tog nacksving på honom. Detta löste problemet i 5 sek innan han var på igen. Då fick Bamse dra sig tillbaka med hjälp av matte till sovrummet där han sedan fick tillbringa sin tid när killarna var där. Bamse har även busat järnet med valp Drago och inte släppt in honom genom dören som hormonstinn tonåring. Som sagt tuff rackare nästan för sitt eget bästa!

1 kommentar:

Anonym sa...

Sov gott Bamse.
Beklagar bortgången. Blir ett stort hål för Per och hans mammalilla.