torsdag, oktober 04, 2007

Med Disco hos vetrinären

Gammelmannen är som de flesta vet är foderallergiker. Det har inte varit lätt att hitta foder som gubben klarar av men har sedan vi flyttade upp hit klarat sig bra på Eukanubas Dermatosis som är uppbyggt av fisk och potatis. I maj började han få lite hyperpigmentering och klåda som under tiden utvecklade sig över hela kroppen. Med bad en gång i veckan klarade vi av det ett tag men nu så behövde vi lite mera rimadyl så varför inte kolla upp om det fanns lite mera man kunde göra för gubben... Hans päls har under den senaste tiden blivit extremt fettig och det har varit riktit räligt att klappa honom. Så nu gick vi till Stina på Uppsalas vetrinärklinik.
Jag tog Per med mig för man vet ju inte med dessa gamlingar om de är helt katastrof eller de faktiskt inte har SÅ mycket krämpor. Ville ha en backup som kunde forsla hem mig om det var det värsta senario och vi var tvugna att ta bort honom. Nu var det som tur inte så farligt MEN....

1. Disco har en sebore som gör att pälsen blir fettig vilket innebär att bakterierna trivs och han får hudinflamation (jippii)
2. Detta triggar hans högra öra som får infektioner (han har alltid haft problem med just höger öra så en öroninflamation var väntat)
3. Bakterierna i örat var i form av stavar vid mikroskopi...viket kan innebära resistenta bakterier (jippii), får svar på måndag.
4. Disco har även tandsten till förbannelse (det är svårt att ge en allergisk hund ben etc.)
5. Disco har ett litet blåsljud på hjärtat vilket gör att han inte kan sövas och få rätt på tandstenen (jippii)
6. Disco har grå starr på båda ögonen (Ingen har antytt att han ser som en hök på senare tid så detta visste vi redan).
7. DISCO ÄR VÄLDIGT FIN och PIGG FÖR ATT VARA 14.5 ÅR!!!

Detta var en liten sammanfattad version på vad vi pratade om. Sedan fick vi restriktioner vad som kan göras för gubben

1. Bad två gånger i veckan med special schampo (Han verkligen ÄLSKAR att bada...NOT)
2. Öronrens i öronen varje dag tills vi vet om det är resistenta bakterier som finns i örat (Han vekligen ÄLSKAR att vi pillar i öronen...NOT)
3. Tandstenen kan vi inte riktigt göra något åt kliniskt MEN han har fått tillåtelse att käka special "tandborstar" vilket han VERKLIGEN TYCKER ÄR SUPER KUL!!! Han studsar omkring som en vinglig valp med pinnen i munnen och tycker matte ska jaga honom, innan han glupskt tuggar i sig den...Roy är instängt på toa med en egen pinne medan jag och Disco rusar omkring.
4. Blåsljud och starr får vi leva med!!

Dör inte gubben av baden, öronen, pinnjagandes så tror jag att han överlever Dragoz intåg i vårt liv....Han verkligen ÄLSKAR ALLA VALPAR.....NOT!!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ylva!
Vet inte om du kommer ihåg det men Nikki hade seborre under många år. Hon badade också i special shampoo, fick öronrens och cortizon tabletter. Hon fick även Viacutan olja i maten. Kan du köpa hos veterinären, dyrt som pockers men, men vad gör man inte för en älskad vovve ;)

Skönt för Disco att det annars bara var normala krämpor för en så gammal hund.

Spännande med Drago!

Ewa

Anonym sa...

Oj så gammal! Tråkigt att det medför krämpor :( Hoppas han blir bättre av allt badande och öronrens!

Anonym sa...

Jag hoppas att det går bra med den gamla... bara han står ut méd en liten kelpie valp...