måndag, augusti 18, 2008

Vecka i Skåne och lite tid i Göteborg

Då har vi varit en vecka i Skåneland för uppdatering av släkt och vänner. Åkte ner förre måndagen och kom hem idag. Hemma i Skåneland bodde vi i pappas hus då han och sambon + Chillie och Totte (av rasen Boerboel) skulle på bröllop i Trondheim. Suveränt att ha eget hus med trädgård!! Killarna studsade omkring och hade lajbans. Paddorna som kom fram på kvällen var väldigt spännande!! Roy tappade intresset snabbt när matte sa att det var förbjudet att tracka paddor medan Drago som vanligt försökte valla in krypet. Vallningen kopplas på så snabbt han inte vet vad det är han har att göra med. Tror nog att det är bäst att ha konstigheterna under kontroll.

Vi har även umgåtts med min bror och hans familj. Medan Per hjälpte Daniel med en köksrenovering så spatserade jag, Anneli och Maja med Roy, Drago och Viva ut på Järavallen. Viva är en supersöt bordertjej på 7 månader som uppför sig som ett pop corn! Drago kämpade förgäves att hålla henne under kontroll men så snabbt han kom ikapp så vände Viva på en halv femöring och susade i motsatt riktning. Det var lättare att försöka valla in Maja. Tur att hon är van vid hundar och egen stark vilja att komma fram.

Annars så har vi lappat ihop ett trädäck och byggt ett växthus på mammas kollo. Killarna tyckte att ankorna i vallgraven var konstiga och morrade varje gång de simmade förbi och kvackade!! Snötisar! Mest konstiga var nog Rörhönorna.

På lördagen var det dax för Skånebordern. Roy tyckte det var super när Drago fick stanna kvar i bilen. Som vanligt är Bordrar väldigt rasistiska när det kommer en annan ras än just borderterrier. Detta utvecklas i en mobbning av en utomjordisk art som går runt i tälten när man går förbi med tex Drago. Den dagen var kul för Roy och minder kul för Drago som fick vara i bilen mest av tiden.
Roy blev inte placerad men han fick en bra kritik av fru Bombax som dömde. Kritiken ligger i bilen. Fick även gå med Kasper, Esso och Diezel där Kasper var bäst placerad med en BästaHane 4!! KUL!! Kasper är förövrigt en avkomma till Diezel altså släkt med Roy (Roy och Diezel är halvbrödrar). Supertrevlig hane som uppförde sig som Ferdinand när de andra hanarna i klassen före varva som bara dän! Annars så var det väldigt lugnt bland hanarna.

Som grädde på moset på semestern tog vi en sväng till Lisa för att gå på Liseberg! Köpte ett åkband och åkte alla attraktionerna föruom en gunga och nedsläppet. Den karusell som satte mest spår var släng gungorna som bara gick runt, runt... Satan var man blev illamående!! Uppskjutet var näst äkligast men det var mest pågrund av höjden när man tittade ner från toppen...

Nu ska vi tapetsera i köket och bara ta det lugnt tills jobbet hägrar på måndag...buhu!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Då är ju faktiskt Roy farbror till Karlsson. :) Hade inte riktigt fattat sambandet förut, mer än att de på något vis är släkt.

Och fråga Iza om det där med rasistiska borderterrier när de är i grupp... Tre år på årets border för hennes del har gett henne en del insikter. :D I år skenspårade hon hela vägen runt ringarna för att slippa konfrontera några galna bt:s.

Anonym sa...

Undrade var ni tagit vägen.... misstänkte de södra delarna av landet!

Tänk vad fint ni kommer få där hemma.....

Anonym sa...

Tack för titten och kaffet!
Tapeten var supersnygg och lägenheten likaså!

Huset stod kvar, grodorna har överlevt alla vallningsförsök, till min glädje, för det håller lössen borta från Chile-plantorna!

Kanske kan vi "byta" fler gånger!