lördag, augusti 23, 2008

Vallanlagstest

He He... Hur tror ni det gick?? Han skötte sig exemplariskt! Inte så konstigt egentligen men kul att ha på pränt om det är någon som inte tror mig att en brunråtta av den snyggare sorten vallar!!
Det var Ewa som gjorde hans exercis program och protokollet blev så här:

Egenskap / Drago
Intresse /4 (0 ointresserad-5 totalt fokuserad)
Naturlig förmåga /4 (0 ingen kontroll-5 total kontroll)
Mental uthållighet /4 (0 ger upp för minsta motgång-5 ger aldrig upp)
Samarbete/styrbarhet /3 (0 totalt ostyrbar-5 Extremt förarvek)(ingår ej i snittet)
Heleht: Mycket trevlig, följsam hund. Lättstyrd
Snitt poäng: 4

Ewa klagade lite över att Dragoz namn var så långt att det inte fick plats på linjen men det kan jag överleva :,)
Annars så startade vi vår träning med hämt av fåren. Gick superbra tills han skulle stanna och presentera sig på andra sidan flocken... TJOHEJ!! Här kommer jag i full karula!! istället för Hej, vill ni ha en kopp kaffe? Något att träna på alltså men det ska gå det med. Det var krävande för matte också. Hålla koll på kratta, fötter, hund, får och höger/vänster för hunden... Inte konstigt att både jag och Drago blev virriga!

Var ute precis med Roy för en genomgång av tvåan. Ibland går vissa saker superbra och ibland andra. Idag gick rutan som en 10:a och fritt följ som en 5:a. Apporten blev en 0:a först men får skylla det på fåglarna som trodde jag lagt ut något till dem. En hel hög med mesar är inget en terrier kan stänga ute speciellt när de flyger upp precis framför näsan!! Inkallandet med ställandet är på håret att han klarar. Det finns alltså mycket att träna på tills den 20 sep. Men troligt vis så lever han upp på tävlingen. Det brukar han göra! Snutteplutten!!

Hittade två skålar som skulle passa killarna... en svart med "The Boss" till Roy och en rosa med "The Princess" till Drago... Per tyckte det var lite mesigt för Drago så det blev inget köp. Förövrigt så ligger Drago nu och fiser fårbajs fisar... Han la av en i trappuppgången och den var kvar en timme senare när jag och Roy kom tillbaka. De luktar inte lakrits precis!!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det visste vi väl att det skulle gå bra :)
Och tack o lov att Per var med... "the Princess"...till Dragoz??? Nu blir jag snart lite skrämd, Ylva!

Anonym sa...

Klart de gick bra!!

Anonym sa...

Det visste man väl, att det skulle gå bra alltså! Grattis!

Anonym sa...

Roligt att vallningen funkar så bra. Grattis till ett väl genomfört prov, eller test, eller vad man nu säger... ;-)