måndag, juli 28, 2008

Ehhh....

Det är mycket som har hänt nu i helgen... eller inte! Den mesta delen har tagit plats i skuggan eller innomhus då både jag och hundarna inte riktigt gillar 30 grader!! Fy F-N vad varmt det har varit!! Vill inte riktigt träna heller när det är så varmt, är lite nojig att den lilla arbetsgrlädje jag jobbat upp med Drago ska försvinna i hettan. Roy lever livets lata dagar och nöjer sig bra med prommisar MEN nu har de ju lovat lite svalare!!

Däremot har vi gjort "lat" saker. Vi passade Max över lördagen och då fick det bli lite aktiviteter så som bad, bordköp på Ikea och bio. Nu börjar Drago verkligen uppskatta att bada vilket är roligt både för honom och för oss. Studsar i utan problem och vill knappt gå upp! Roy är likadan! Roy får man bära upp när han börjar se för trött ut. På väg till bilen igen hittade lilla Roysan en hyffsat färsk kobajs...mmmmmm vilken odör! Hem och bada. Tur att vi har badrummet precis i anslutning till ytterdörren.

På Ikea hittade vi ett bra bord till köket som vi blev supernöjda med. När vi var på väg ut gick en kille förbi och Max bara säger (rätt så högt)-"KOLLA EN NEGER!!" Vad säger ungen!?! Vi blev rätt så paffa för DET är det inte tillåtet att säga!! Vi har en massa kompisar som är mer eller mindre svarta och jag vet att det är ett VÄLDIGT laddat och negativt ord. Snacka om att Max blev superpaff när jag rätt och slätt skällde ut honom efter notor. Det kanske går att säga sånt hemma men INTE med oss!!

Nästa dispyt var när vi skulle sätta ihop bordet. Max fick för sig att vi kunde ju göra det och han kunde ju spela X-box 360... Absolut inte sa vi och det blev lite gnabb. Vi har bara spel som inte lämpar sig riktigt till en 7-åring. Annars så var det skönt när Maxen fick åka till mormor igen... efter biobesök för att se Kung Fu Panda och mat på Max. Vi lurade honom med att det var Opera vi skulle se. När vi sedan satt oss frågade han om det faktiskt inte var bio. Ibland är han rätt så gullig.

I söndags var vi och utökade familjen med fiskar! Tio neontetror, två golfbollar (slöjstjärtar) och en svart slöjstjärt! Blev hur fint som helst i vårt lilla akvarium. Nu ska vi se hur länge vi kan hålla dem vid liv.

Idag ska jag förresten titta på valp!! Inte till mig så ni kan pusta ut, utan till Inga och Thomas. De vill skaffa hund och har fastnat för en Golden retriver. Kanske inte mitt val precis men de kan ju vara trevliga. Nu ligger killarna utslagna i var sitt hörn runt skrivbordet. Drago på rygg i hela in längd och Roy med huvudet under ett skåp.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmm... ja ur små barnamunnar kan man få höra både det ena och det andra. Bra att du vågade tala om ordentligt vad som gäller.

Anonym sa...

Heeej! Läget?! Hur kommer du att ta dig till kennellägret?! Hörs å syns förhoppningsvis imorrn!!! Hej hopp! Kram från oss!