tisdag, juni 24, 2008

Lydnadsträning

Drago fick sig en genomgångare igår. Vi körde lydnad mellan husen och det gick super! Bytade bort godis mot boll + spring och tyckte fotgåendet gick bra mycket bättre. Han blev liksom mera taggad... Tränade även apportering där han 50% av ingångarna gjorde en IPO och 50% en vanlig vid sidan. Apport träningen till ettan gick väl så där. Han får apporten i munnen vid sidan (sittande), han tar den och vips så är rumpan uppe och svängd från mina ben. Ett flertal gånger gjorde han detta tills matte kom på att säga apport OCH sitt när han tar den i munnen. Det gjorde susen! Sedan kommenderade vi ut husse för lite budföring/rapport träning. I början gick det bra och han sprang fram och tillbaka som han skulle. Sedan började han undvika att gå till Per... Tog en tur och vände upp framför och så sprang han till mig istället. Dumma hund!! Små sträckor som är typ 20 meter går jättebra. Längre sträckor är det som om han måste kolla in flocken först. Försökte få Per till att vara lite mera berömmande och rolig men det är som att prata med en XXX (välj själv). Gjorde några små skick igen och det gick bra. Sedan försökte jag med att träna Per till att säga bra genom att han fick kasta boll med Drago utan speciella avlämnings procedurer. Gick väl så där. Drago kommer ju och lämnar bollen bra så då tycker Per att beröm inte behövs.... Får jobba lite med det där! Min plan är nu att det inhandlas en tross som man kan ha över axlarna. Per är super på att kampa med Drago och får han en leksak som han kan vifta med på hälften av vägen så kanske rapporten löser sig. Den som lever får se!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Valla valla.... KUL! Fodret har kommit...
När ska vi valla nästa gång då? Veckan efter WDS? Sen har Ewa "stängt" två veckor... Vi hörs å syns!

Anonym sa...

Hahaha... ja att dressera hussar till "figuranter" kan vara minst lika svårt som att dressera hunden. Försök få honom att gå ett spår efter DINA instruktioner får du se. :)

Anonym sa...

Hihi, lurigt att behöva träna både hund och kille! Juni hade också svårt att släppa matte i början på budföringen, men när vi började köra med kamp hos mottagaren blev det andra bullar. Plötsligt var den personen mkt roligare än matte (lättköpt hund?) och matte fick kontra med en snörboll hos sig med!