torsdag, september 11, 2008

Vetrinär och träning

Igår var det mest vimsigt på jobb. Plockade ihop grejor som ska med ut i fällt nästa vecka på förmiddagen sedan var det lunch seminarie för NL-Fakulteten. NL är typ Natur och landskap...eller något sådant! Lunch seminariet var om Golden Rice. Ett GMO ris som är vitaminberikat vilket kan, enligt beräkningar rädda ungefär 40 000 barns liv. Inte fy skam. Själv är jag för GMO grödor (Genmanipulerade organismer) men inte GMO "djur". Riset som är framtaget är finansierat av de regeringar som behöver det mest dvs. Bangladesh, Fillipinerna, Taihland etc. Det som håller riset tillbaka är byrokrati från EU och USA som definitivt inte kommer att importera andra grödor OM de gör det vitaminberikade riset lagligt. Detta är länder som verkligen BEHÖVER detta men inte kan för att vi är SÅ D-VLA rädda för GMO. Som ni märker är jag lite "upprörd" att EU och USA kan och har makten till att säga nej när regeringen i de länder som behöver det mest är possitiva till att rädda sin befolkning med något så enkelt som en vitaminberikad gröda som ska distribueras gratis till behövande...

Nu till roligare grjor! Skulle fixa pass till Drago och stack från jobb en timme tidigare för att komma på dropp in hos vetrinären. På dörren stod det att dropp in tiden var framskjuten för ett kejsarsnitt!! Dropp in tiden började två så jag chansade och gick in. I väntrummet satt uppfödare och dotter till Grådvärgens kennel som har västgötaspetsar. I famnen på dottern var "Ture" en alldeles nykläckt liten puppis som behövde värme!! GGGUUUUDDD vad söt!! Tror att det hade blivit runt 5-6 valpar. Sedan var det dax för Drago. Läsa av chippet och skriva. När Ulrika tittade närmare på vaccination papprena så såg hon att ettårs sprutan inte var gjord. Killen blev ju ett den 15 aug så när vi ändå var där blev det spruta också. Drago ville mest ha godis och tycket det är super kul uppe hos vetrinären! Vägde drängen också och han är uppe i 18 kg.

Träningen igår blev 15 min agility för Drago. Tunnlar, säckar, hopp, däcket, A:et och balansen går som på räls. Tar bara ett hinder i taget men han tycker det är latjo!! Säcken tar han själv utan problem. Gungan väntar vi med och slalom ska vi klicka. Detta kommer att gå som smort! Lydanden med Drago går också framåt. Som väntat tycker han att hopp över hinder är bäst!

Roy fick en genomkörning i agiliy igår så idag var det lydnad som gällde. I söndags gick inget men idag så hittade han de hjärnceller som kunde tvåan!! Kanske inte ställandet som drar framåt men allt annat! Fick jättebra tips från Li hur jag kunde göra och vi får se om det har hjälpt till den 20 sep. Träna, Träna!!

Nu är det jobb och håll tummarna att Aika hittar hem!! www.kajko.nu

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att det går framåt med både ena och de andra!! Ja nu vill vi ha hem lilla Aika!!! Snälla Aika ta dig hemmåt nu....

Anonym sa...

Det hjälpte att titta på den fina bilden:) Det värmer ett hjärta....

Har lugnat ner mig efter helgen, men oroar mig inför kommande.... ska ju tävla med Jago igen, fast lydnad och om inte så ska samma hanhund tävla i samma klass som jag.
Vi syns på lördag.