söndag, september 21, 2008

Duktiga jag och Royan

Tävlingen i lördags gick så där. Kan inte klaga då det var första gången på länge vi tävlade lydnad och allra första gången vi tävlade tvåan. Jag var mest nöjd med platliggningen, hopp över hinder och inkallande med ställande så det gjorde han bra. Resten... tja, han är en terrier!! Rutan sprang han rakt på men precis i slutet slaisade han till höger och flippade ut totalt! Sprang omkring till tävlingsledaren och dommaren och sa hej. Roy hade superkul och faktiskt så hade matte även roligt. Vad ska man göra?! om inte dra på smilbanden!! Roys totala poäng blev 131.5 och ett tredjepris.

Platsliggande 10
Fritt följ 8 ngt okoncentrerad
Läggande 8,5 ngt sent ligg
Inkallande med ställande 7 ngt sent stå
Sändande med ställande 0 (rutan)
Apportering 5 mkt strul
Fritt hopp över hinder 10
Fjärrdirigering 5 många hjälper
Helhet 5 tjat

En annan rolig sak var att fjärrdirigeringen har jag tränat in med en sittande utgångspunkt medan man på tävling börjar med liggande utgångspunkt. Roy trodde antagligen att det var en plats och var helt förvirrad när jag ville att han skulle sätta sig upp!! Fick verkligen hjälpa honom upp med en MASSA hjälper!! På apporteringen så stack han iväg som en kanonkula, skulle greppa apporten och avbryter helt. Springer mot mig med samma hastighet fast utan apport. Skicka honom igen och han gör en 10:a... Knashund!! Mattes lilla pärla!!

Hans kusin blev förövrigt uppflyttad till lägre i spår i helgen så GRATTIS till väldens bästa Karlsson "Träsktroll" och matte!! Grattis även till Irene och Minna till LP1 och vinst, till Mögel Åsa och pappa Jago till första pris i ettan och en andraplats och alla de andra som det gick bra för på helgens tävlingar runt om i Svea rike!!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Otroligt impad av erat hopp!!! Så fint! Ha de gott och valla för fullt i helgen! Kram

Anonym sa...

Haha, det är ju tur att någon försvarar släktens heder. ;-) Nästa gång tar ni det, om matte bara börjar träna fjärren på "rätt" sätt. :)

Anonym sa...

Kul att träffas i helgen!!
Missade ju tyvärr er show på plan....

Maria & Kylie

Anonym sa...

Synd att vi inte var där och kunde heja på er. Men vi har ju blivit sådana agilitynördar så vi var på en sådan tävling istället :)

Anonym sa...

Synd att jag missade showen! Det var trevligt att träffa alla glada keliemänniskor med sina gulliga och duktiga hundar.

Irene & Minna & Jenni