fredag, april 27, 2007

Surr...

Igår var en helt vanlig dag. Per åkte till Champange klockan 04.20 och jag fick stanna hemma. Visst det var inte en helt vanlig dag. Jag jobbade med att ta dö på cirkus 200 Ips typhographus barkborrar och placerade de på en agar platta. Alla som har trampat på en snigel/snäcka vet att det knakar och man ryser i hela kroppen. På samma sätt är det att trycka en pincett i ryggen på en sprattlande barkborre.... Barkborrarna var i kylen och sov tills jag tog ut dem i värmen. Då vaknade de och började sprattla. För att undivka att de ser pincetten och att jag helt och hållet håller på att krevera för att döda små söta barkborrar så la jag de på is så att de skulle tro att det var vinter fortfarande!! Nu så ska vi vänta och se vilka svampar som växer ut från den lilla gynnaren.
På väg till bilen efter jobb fick jag ett sms av Ulli som undrade om vi ville komma ner till Torpet. Vädret var kanon så vi drog ner. Planterade blommor och ränsade lite hann vi med innan vi käkade årets första potatissallad och grillad kyckling på brofästet. Mums!! När vi satt där uppe så kom Isop lullande...blöt upp till magen!! Vi vet inte riktigt hur det gått till för grinden till Fyrisån var stängd. Det mest troliga senario är att han druttat i den lilla dammen som finns och kravlat sig upp igen. Väl hemma blev det bad vilket inte alls uppskattdes!!
På söndag kommer Per hem igen och på Måndag blir det flottrace och så är det ju en speciell dag på Tisdag.....

Kramar Ylva, Disco, Isop och Roy

2 kommentarer:

goran sa...

vad snäll du är som bedövar di små djuren så di inte ska lida så mycket. Flottrace på gång, det är kanske bäst att du inhandlar flytvästar till er o di små dogsen för det lär ju vara rätt kallt i åavattnet fortfarande om ni drullar i men du kanske då, kan få ett bättre dopp dagen efter, Per kanske köper m sig något från distriktet han ska till som ni kan bada i på den speciella dagen, men ta då av västarna:-)
kram

Rosa sa...

Grattis Ylva på stora dagen önskar vi i Kattarp. Hurra Hurra!