tisdag, april 03, 2007

Lugn helg vid stugan + bebis

I lördags var vi ute vid stugan. Stugan ligger i en dunge typ en mil utanför Uppsala centrum så det är ingen lång resa ut. Väl där ser man inga bilar utan bara åker och äppleträd! Helt underbart. Fåglarna kvittrade, Per krattade löv, jag och Matilda la spår och Max pratade....hela tiden.... Rolig unge men ibland väldigt frågvis precis som alla andra 7 åringar!! Spåret till Roy var ett helt 600 metersspår men utan uppehåll. Dungen som stugan ligger i har många ineboende av rådjursart och Roy tappade spåret en gång. Tyckte väl att det var roligare med levande skankar... En gång så tappade jag bort mig men annars gick det super!
Svante fick ett svårt spår han också. Svårigheten var att det var risig mark dvs. skördaren (traktor som hugger ner träd) hade varit i farten och lagt toppar och grenar överallt. Är man en coccer så fastnar allt i pälsen och hela skogen följer med i farten. Några gånger fick vi stanna och hjälpa den stackaren men han tog upp spåret snabbt igen så pauserna var inga problem.
Gamlingarna fick leka lite med skanken när de unga var klara och det är helt otroligt vad de lever upp när Bocken kommer fram! Går helt in i att bära omkring och visa hur duktiga de är...de hittade den ju på gräsmattan!! Både Disco och Isop går brevid varandra och håller i Bocken medan någon människa håller i snöret så det blir lite motstånd. Roligt värre!!
Efter spår och fika åkte vi hem igen helt avslappnade och helt slut i huvudet. Det tar att vara ute i solen från tio till två. Väl hemma slängde vi oss på soffan allihopa och slappade!!

Annars så fick vi reda på att Ulli och Schotte väntar bebis! I oktober anländer knyttet så det är lång tid kvar. Det var Katta (tvillingsyster till Ulli) som inte kunde hålla mun utan helt appropå frågade om någon kunde gissa vem som var på "tjocken". För ett tag sedan (ett år eller två) slog bekantskapskretsen vad om vem som skulle föröka sig först. Alla utan Ulli och Schotte gissade på just Ulli och Schotte medan de gissade på Per och mig. Så alla vann utom de så klart!! Nu är det bara att vänta!

//Ylva, Disco, Isop och Roy

Inga kommentarer: