söndag, november 23, 2008

Vallning, snö, drev och magsjuk

Vallningen i fredags (-2 grader clesius och lite snö) gick både bra och dåligt. I början så gjorde Drago ett bra jobb men efter någon timme så blev det tilt i hjärnverksamheten för gossen. Då gick det inte alls enligt mina planer. Antagligen tillsammans med tilt i huvudet och mina ambitioner i vallningen (dvs TÄVLA!!) gjorde att vi inte alls kom överens. Jag var påväg att packa ihopa och lägga på hyllan när Drago-pago blev mattes lilla darling igen! Hundf-n gör ett superhämt, så som det står i läroböckerna och då MÅSTE jag ju fortsätta ialla fall i en säsong till...

... sedan har det börjat snöa!! Tjohej och hopp så mycket snö det har kommit och i skrivandes stund fortsätter att falla! På torsdag ska allt vara borta igen.

Lördag började med en prommis vid "jesus" statyn. När vi parkerade såg vi två damer med sina hundar. En borderterrier och en puli. Söta båda två! De går upp på en stig, där vi hade tänkt att gå men killarna brukar ju inte dra efter andra hundar så jag släppte ut dem från skuffen. Roy sticker iväg och kissar Drago kollar mot de andra. Per börjar "TA ROY, KOM HIT DRAGO"... Ehhh... vad händer undrar jag. Mot oss kommer bordern i drevskall. Fångar in Roy och Drago och ser i ögonvrån bakom oss två rådjur! SHIT!! Bordern satte fart förbi oss och drev rådjuren vidare över åkern. Killarna var som två skällande energiknippen som bara SKULLE EFTER! Kopplade upp medan Per och border ägaren kallade efter "Rasmus". Rasmus hade annat i huvudet och hade inte tänkt att vända. Ägaren sa "Han brukar komma tillbaka snart, han orkar inte så mycket. Han har hjärtfel". Och visst, efter en minut så studsade Rasmus upp på andra sidan åkern tittandes på matte. Hon var tvungen att vända ryggen till för när hon tittade mot honom så satte han sig och väntade tills hon vände ryggen mot igen. Enligt matte visste han att det han gjort var fel. Sött var det ialla fall, kanske inte att han drog iväg men att sitta som en staty var bedorande.

Under prommisen så var det mycket snöbollskastning som båda killarna bara älskar! Drago missuppfattade och åt upp snöbollarna istället som Roy bara masakera dem. Detta resulterade i att Drago är super duper magsjuk... det knorrade så mycket i hans mage klockan tre i morse att jag inte kunde sova. En nattlig prommis och kex gjorde att vi kunde sova till morgonen... med hjälp av öronproppar!! Herregud vad det knorra!! På vägen till bilen på morgonen var det sprejlakering som gällde. Ingen mat har lugnat magen så förhoppningsvis är Drago på G igen innom kort. Det är inte mycket energi som sprutar ur öronen nu inte!! Roy mår superbra om än lite sur för att Drago får så mycket mer uppmärksamhet för tillfället...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Han gjorde ett jättefint hämt - det är klart ni ska fortsätta valla!!!

Stackars Dragoz med lilla magen....

Har du tid o lust att ta dig mot Västerås för att träna lite?

Anonym sa...

Klart ni inte ska sluta valla! Det är ju superskoj och Drago är ju så duktig så! Snyggt hämt gjorde ni också!

Oj kan man äta för mycket snö? Kanske dags att tala om det för den svarte här hemma ;)

Skoj att träffa er igen!

Anonym sa...

Stackars Dragoz! Inte kul med så mycket kallt i magen. Fick mig en tankeställare för några år sedan då Fina vår schäfer, som älskade att springa efter snöbollar i alla dess former för att sedan äta upp dem, mådde dåligt. Efter snöbollskastning utomhus, när vi sedan kommit in, kräktes hon och jag undrade vad det var för konstiga potatisbitar i spyorna. Men usch då, stackars hund det var "bitar" av snöbollarna som inte hunnit smälta i magen!!!!!!!!

Hälsningar, Irene & MInna 6 Jenni