tisdag, juli 24, 2007

Skansen besök

Jag har bott nära Stockholm i snart fem år men endast varit i huvudstaden och spankulerat typ två gånger... Detta är nästan så att man skäms men nu gjorde vi ett besök vid Skansen med Per och Maria som verkligen inte fattade att jag inte varit på Skansen det svenskaste av svenskhet. Besöket gjordes på en tisdag och vi satt och åt på restaurant Ekorren när de hade repetitioner för Allsång på Skansen med Anders Lundin. Såg även honom live och även en gubbe som sjöng en sång typ fyra gånger under vår måltid. Skulle se vem det var på tv på kvällen men utpustade tittade vi på nerladdningar istället. En rolig upplevelse var faktiskt att klappa orm och spindel! Ormar trodde jag var lite oljiga men de var helt lena och mjuka. Spindeln trodde jag skulle vara sträv men den var helt len. Man lär sig varje dag! Marias Per sprang förbi spindlen med rasande fart, inte ens ormen ville han klappa.... Kanske för att killen på 195 cm är helt hysterisk om det kommer en större spindelvariant (ca 2 cm i omkrets) och passerar hans väg!!!
Den mest svårfångade lemuren som fanns på stället. En lite bebis som studsade omkring och var helt bedorande!!

Den mest coola lemuren som satt och solade i slutet av en trappa. Alla besökare som var i lemurhuset var tvugna att passera. Han rörde inte en min!

BabianfamiljMycket sötare Timonare

En apa med tuppkam... söt liten sak som fanns i Barnens regnskog. Kastade matrester i huvudet på oss....

Större sötnosar.

Efter en hel dag traskande och inga visenter (bara en gubbe som mocka skit) så traskade vi hemmåt precis när det började spöregna!! Tog skydd i en maskinhall och hos snickaren vid utgången. Fick en demonstration hur snickeriverkstaden lät och en historia att alla snickare var döva vid 60 års ålder. Man kunde lätt förså att hörslen inte var på topp efter fyra minuter i bullret!!

Inga kommentarer: