söndag, februari 18, 2007

En dag på isen

Efter att ha jobbat hårt (...) så tog vi kosan till Fjällnora för att åka långfärdsskridsko. Ulli och Elif var också med medan gamlingarna fick stanna hemma. Snö, is och springa är inte deras melodi. Roy däremot tycker fortfarande att fart, fläckt och snöbollar är superroligt.

Vi hyrde långfärdsskridsko och gav oss efter lite knep att få på sig skridskorna. Det tar ett tag för en skåning som för första gången ska få på sig bladen på pjäxorna. Det är inte bara att "klämma" på utan utan det behövs en hel del skicklighet att sitta på en spetsig sten, ett glatt blad på ena foten och samtidigt försöka få på ett till. Roligt hade de som satt och grillade korv och njöt en bit längre upp. När väl allt var på så var det bara att ge sig iväg.

Roy han sprang först på isen men fattade att det gick bättre om man sprang på snön sidan av en vinglande matte. Den lilla krabaten var ett välkommnande transport medel som gjorde att jag inte behövde anstränga mig särskillt mycket. Roy tyckte det var superroligt att dra fram matte så nu är det bara att köpa långfärdsskridsko och rollerblades!! Per som inte hade draghjälp klagade lite på slutet men det gjorde vi alla. På halva vägen bjöds det på varm choklad och pepparkakor och då var allt helt Ok i benen. Men sedan började det att ta emot för både två och fyrbenta. De sista fem hundra meterna var alla helt slut och man fundrade på att kinappa en pappa med pulka och kasta ut ungen som satt i.... Allt som allt åkte vi åtta kilometer på en timme. I bilen hem var vi helt slut men nu efter tre slö timmar så känns det som om man får orken tillbaka på tisdag eller så. Men ROLIGT är det så ut på isen och åk!!!

//Ylva, Disco, Isop och en trött men väldigt nöjd Roy

Inga kommentarer: